huizen, huizen en nog eens huizen
Door: Gineke
11 Juli 2007 | Qatar, Doha
Geniet maar van de foto’s van het huis, want meer dan deze foto’s zullen jullie er waarschijnlijk nooit van te zien krijgen. Gisteren ben ik gebeld door de makelaar: er is geen elektriciteit in de compound en waarschijnlijk gaat het nog maanden duren voordat daar verandering in gaat komen. Morgen komt onze container met huisraad aan en het hotel (inclusief de hele menukaart) ken ik inmiddels van binnen en van buiten, dus enkele maanden wachten is echt geen optie. Het is dan ook maar goed dat we nooit gestopt zijn met zoeken, ik weet inmiddels precies waar de beschikbare huizen te vinden zijn. Ik kan zo langzamerhand zelf wel makelaar worden, vanochtend werd ik door twee dames meegenomen naar een huis dat ik al eerder gezien had (makelaars hebben geen exclusief recht, waarschijnlijk ga ik er vanmiddag voor de derde keer heen). Zij waren er voor het eerst, dus ik heb ze maar meteen even op de positieve en negatieve punten gewezen. Ze hadden er sowieso weinig verstand van, ik moest ze nog het verschil uitleggen tussen een gastenkamer en een maidsroom.
En het is zo makkelijk. Alle huizen hier hebben zo ongeveer dezelfde indeling:
2 voordeuren, 1 rechtvooruit naar de woonkamer en 1 naar de zijkant voor de eetkamer. In de eetkamer zit een nis met 2 wastafels die weer uitkomt op een wc. Verder is er op de benedenverdieping natuurlijk een keuken met een deur naar de achterplaats en een slaapkamer met badkamer. Op de achterplaats is een soort van schuurtje met een badkamer, bestemd voor de maid. Op de bovenverdieping minimaal 1 masterbedroom met badkamer ensuite en twee slaapkamers met een gedeelde badkamer. De overloop is soms wel zo groot dat de gemiddelde studentenkamer er makkelijk in zou passen. Wat ik nu beschrijf is een klein huis, het aantal slaapkamers, badkamers en keukens is vaak het dubbele. Als ik in een nieuw huis kom en alle deuren zijn dicht, kan ik je zo vertellen wat er achter die deuren zit!
Vanwege de huizenjacht en de hoge temperatuur, heb ik weinig puf om energie te steken in het opbouwen van een sociaal leven. Maar jullie hoeven je geen zorgen te maken dat ik vereenzaam, ik heb regelmatig contact met mijn ‘lotgenoot’ die op dit moment haar verhuizing in de Emiraten ondergaat en dit weekend weer naar Doha komt. Een paar dagen geleden ben ik op kraamvisite geweest bij vrienden van vrienden en vanavond ga ik eten met een aantal Nederlandse/Belgische vrouwen. En dan ontmoet ik nog interessante mensen in het hotel. Voor Eric bestaat het leven op dit moment nog uit weinig meer dan werken, eten in het hotel en slapen. Hij gaat ‘s ochtends om 5.15 uur weg en is ‘s avonds om 7 uur weer thuis. En een biertje drinken ‘s avonds zit er ook niet in, want ze hebben ons in een ‘droog’ (=alcoholvrij) hotel gestopt en alcohol is, net als in Dubai, niet zo maar te koop. Hopelijk is Eric komend weekend een dagje vrij en kunnen we iets leuks gaan doen.
Ik ga weer makelaars bellen……
En het is zo makkelijk. Alle huizen hier hebben zo ongeveer dezelfde indeling:
Ik ga weer makelaars bellen……
18 Juli 2007 - 11:39
Anja:
Dan kan je toch maar beter in Denemarken zitten. Hahaha. Alleen het weer is bij jullie waarschijnlijk beter.
Ik ben benieuwd naar het vervolg.
Mzzl. Anja -x-