Ons adres
Door: Gineke
21 September 2007 | Qatar, Doha
Hoewel het hier nog steeds bijna 40 graden is, zag ik laatst de eerste kerstkaarten al weer in de winkel liggen. Meteen realiseerde ik me dat wij waarschijnlijk weinig kaarten zullen krijgen deze kerst, want niemand weet waar ze naartoe gestuurd kunnen worden. Bij deze dus ons adres:
Eric Peeters(/Gineke van Kessel)
p/a Ras Laffan Northern Breakwater Project, Qatar
PO Box 8574
3009 AN Rotterdam
Andere post mag natuurlijk ook....
Verder is er weinig nieuws te melden hier. De ramadan is begonnen en dan staat het leven letterlijk stil. Alle winkels, postkantoren, ziekenhuizen enz. zijn dicht en de arabieren die het zich kunnen veroorloven leven 's nachts. Om half 6 wordt het donker en dan rijden de minder gelukkigen die moeten werken als gekken naar huis om te kunnen eten. In Dubai op mijn werk probeerde ik niet te eten of drinken tijdens de ramadan en mijn concentratie (en humeur!) ging er behoorlijk op achteruit. Dat zal bij de voornamelijk in witte jurk gestoken bestuurders van landcruisers waarschijnlijk niet veel anders zijn. En hier zijn wij de buitenlanders en bij voorbaat dus altijd fout. Beter dus om vlak voor aanvang van Iftar (breken van het vasten) maar even binnen te blijven! Na het eten wordt er koffie gedronken en sheesha (waterpijp) gerookt. En weer gegeten, familie bezocht, eventueel wat geslapen en om 4 uur komt de zon alweer op. Ik heb dus zo'n vermoeden dat bij veel mensen de nachtrust er ook wat bij inschiet.
Wat voor de moslims de mooiste maand van het jaar is, is voor ons even door de zure appel heen bijten. Eh...figuurlijk dan, want met die appel de straat op? Niet zo'n goed idee.
Eric Peeters(/Gineke van Kessel)
p/a Ras Laffan Northern Breakwater Project, Qatar
PO Box 8574
3009 AN Rotterdam
Andere post mag natuurlijk ook....